Kevyt mustikka-jogurttikakku
n. 16 palaa
pohja:
2 munaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
200g maustamatonta kevyttuorejuustoa
3 dl marjaisaa jogurttia
2 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
6 liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
päälle:
3-5 dl mustikoita
2 dl laimeaa marjamehua
1 dl hyytelösokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa
n. 10 min. Kumoa pohja leivinpaperille ja jäähdytä. Leikkaa leivinpaperi vuoan pohjalle.
Nosta jäähtynyt pohja vuokaan. Sekoita notkean tuorejuuston joukkoon jokurtti,
mustikat ja sokeri. Liota liivatteet runsaassa vedessä. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja liuota liivatteet joukkoon sekoittaen. Jäähdytä seosta muutama minuutti. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoitten. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna
hyytyä kylmässä neljä tuntia. Ripottele mustikat hyytyneelle kakulle.
Valmista hyytelökuorrutus. Kiehauta mehu kattilassa. Lisää siihen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.
Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 2 min.
Lusikoi hyytelö marjojen päälle.
Pahoittelen huonoa kuvanlaatua
n. 16 palaa
pohja:
2 munaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
200g maustamatonta kevyttuorejuustoa
3 dl marjaisaa jogurttia
2 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
6 liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
päälle:
3-5 dl mustikoita
2 dl laimeaa marjamehua
1 dl hyytelösokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa
n. 10 min. Kumoa pohja leivinpaperille ja jäähdytä. Leikkaa leivinpaperi vuoan pohjalle.
Nosta jäähtynyt pohja vuokaan. Sekoita notkean tuorejuuston joukkoon jokurtti,
mustikat ja sokeri. Liota liivatteet runsaassa vedessä. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja liuota liivatteet joukkoon sekoittaen. Jäähdytä seosta muutama minuutti. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoitten. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna
hyytyä kylmässä neljä tuntia. Ripottele mustikat hyytyneelle kakulle.
Valmista hyytelökuorrutus. Kiehauta mehu kattilassa. Lisää siihen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.
Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 2 min.
Lusikoi hyytelö marjojen päälle.
Pahoittelen huonoa kuvanlaatua
Kommentit