mustikka-valkosuklaakakku
n. 20 palaa
voiteluun:
1 rkl voita tai margariinia
2 rkl korppujauhoja
taikina:
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl hedelmäsokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl valkosuklaarouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl paksua turkkilaista jogurttia
mustikkasydän:
1 1/2 dl pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl hedelmäsokeria
Voitele ja jauhota rengas-kakkuvuoka. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot, suklaa ja leivinjauhe.
Lisää jauhoseos yhdessä jogurtin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä puolet taikinasta vuokaan. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot.
Painele taikinaanvako johon levität mustikat. Nostele loppu taikina päälle.
Paista uunin alatasolla 150 asteessa 60-75 min.
Tämä on kyllä herkkua
n. 20 palaa
voiteluun:
1 rkl voita tai margariinia
2 rkl korppujauhoja
taikina:
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl hedelmäsokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl valkosuklaarouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl paksua turkkilaista jogurttia
mustikkasydän:
1 1/2 dl pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl hedelmäsokeria
Voitele ja jauhota rengas-kakkuvuoka. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot, suklaa ja leivinjauhe.
Lisää jauhoseos yhdessä jogurtin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä puolet taikinasta vuokaan. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot.
Painele taikinaanvako johon levität mustikat. Nostele loppu taikina päälle.
Paista uunin alatasolla 150 asteessa 60-75 min.
Tämä on kyllä herkkua
Kommentit