Uudessa Maku-lehdessä oli taas aivan ihania ohjeita. Muutamaa niistä kokeilin...

mustikka-valkosuklaakakku
n. 20 palaa

voiteluun:
1 rkl voita tai margariinia
2 rkl korppujauhoja

taikina:
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl hedelmäsokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl valkosuklaarouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl paksua turkkilaista jogurttia

mustikkasydän:

1 1/2 dl pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl hedelmäsokeria

Voitele ja jauhota rengas-kakkuvuoka. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot, suklaa ja leivinjauhe.
Lisää jauhoseos yhdessä jogurtin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä puolet taikinasta vuokaan. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot.
Painele taikinaanvako johon levität mustikat. Nostele loppu taikina päälle.
Paista uunin alatasolla 150 asteessa 60-75 min.

1519404.jpg

1519409.jpg

Tämä on kyllä herkkua