Tein eilen tätä Quiche Lorrainea eli Juusto-kinkkupiirasta. Ohje on valion.
Tässä kopsattuna:

Pohja
1/2 prk (125 g)   Valio maitorahkaa
125 g   Valio voita
2 dl   vehnäjauhoja
1 tl   leivinjauhetta

Täyte
150 g   palvikinkkua
1 pussi (150 g)  Valio emmental raastetta
3   munaa
1 prk (2 dl)  Valio kevytkermaa
1 dl   Valio maitoa
1/4 tl   mustapippuria
1/2 tl   paprikajauhetta
1/2 dl   persiljaa

Sekoita maitorahka ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet. Voitele vuoka (halkaisija noin 28 cm). Vuoraa se taikinalla. Levitä pohjalle kuutioitu kinkku ja juustoraaste. Yhdistä munat, kerma ja maito. Mausta seos, lisää persilja ja kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa noin 40 min.

1453823.jpg

Tämä on kyllä yksi parhaista kinkkupiirakoista mitä olen tehnyt.